Edellisestä kissapostauksesta onkin vierähtänyt pitkä aika. Paljon on tapahtunut kevään jälkeen ja tällä hetkellä meidän ilona on kaksi koratia. Nipsulle jouduimme sanomaan hyvästit viime viikolla, mutta se on vielä liian arka aihe täällä käsiteltäväksi. Tulen ehkä kirjoittamaan Nipsusta myöhemmin, mutta surutyö vaatii oman aikansa. Keskitytään tässä postauksessa siis positiivisiin asioihin ja meidän uudistettuun kissojen kiipeilytelineeseen. Vai mikä tuo nyt sitten onkaan?

Oltiin hankittu Ikean Stolmen vaatejärjestelmän tanko ja hyllyjen kiinnikkeet jo edelliseen asuntoon kissoille kiipeilytelineeksi ja nukkumapaikaksi. Täälläkin se oli ollut jonkin aikaa käytössä. Aiemmin ylin taso oli verhoiltu valkoisella kankaalla. Sen imuroiminen oli aina oma operaationsa, kun yritin jakkaralla ylettyä sen putsaamaan. Yhdessä vaiheessa kyllästyin puuhaan ja se alkoi muutoinkin olla huonokuntoinen, joten otettiin koko tanko pois käytöstä.

Myy on erikoistunut kiipeilemään vähän joka paikkaan, mihin suinkin pystyy. Sen myötä muistui mieleen varastossa lojuva tanko. Tällä kertaa ajattelin olla fiksumpi ja vain maalata tasot, jotta puhtaanapito olisi helpompaa.

Tasot ovat liimapuulevyä, johon on tehty 4,8 mm reikä. Kätevää on se, että niistä voi tehdä juuri halutun kokoisia, jotta sopivat tilaan, johon ovat tulossa. Meillä ylin taso mitoitettiin nurkkaan sopivaksi ja lopusta liimapuulevystä tehtiin kolme muuta tasoa.

Tasot on asetettu 90 asteen kulmassa toisiinsa nähden, jotta kissat pääsevät vaivattomasti kiipeämään ylös. Alas tosin tullaan yleensä yhdellä loikalla toiseksi ylimmältä tasolta, koska vieressä on sohva. Siihen on hyvä hypätä vähän korkeammaltakin ja saa hyvän vauhdin juoksuun.

Ylös laitoin viltin, jotta siellä olisi mukava ja lämmin nukkua. Kissat pääsevät myös kurkkimaan tuolta ulos ja erityisesti Myy tykkää stalkata naapureita.

Tosi harmi, että tuota Stolmenia ei enää myydä. Olen kuitenkin katsellut niitä nettikirppiksiltä (kierrätys kunniaan). Miehellä oli nimittäin loistava idea tehdä pitkä taso kahden tolpan välille. Minusta tuo sopii paremmin meidän sisustukseen, kun ne perinteiset kissan kiipeilytelineet. Ja onhan se helppo myös siirtää halutessa toiseen kohtaan.

Nyt jakoon parhaat kissojen viihdytysideat. Erityisesti kiinnostaa itse tehtävät diy-projektit. Maire on rauhoittunut huomattavasti Myyn tulon jälkeen, mutta tuo pieni tuholainen kaipaa virikkeitä.

Ansku