Oletko etsinyt hyvää ja helppoa reseptiä uunissa tehtäviin donitseihin? Tämän gluteenittomien donitsien reseptin viilaamisessa meni aikaa, mutta se todella kannatti, joten etsintä on ohi. Nämä donitsit ovat niin hyviä, että mikäli tarjolla on tavallisia ja gluteenittomia, niin gluteenittomat loppuvat ensimmäisenä. Lisäksi resepti on maidoton, joten se sopii aika moneen erityisruokavalioon.

Täydelliset gluteenittomat donitsit:

  • 1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl gluteenitonta kaurajauhoa
  • 1 dl kookossokeria
  • 2 tl psylliumia
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 kanamuna
  • 1 dl kaurajuomaa (myös maito käy)
  • 0,5 dl öljyä

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne. Riko kananmunan rakenne toisessa kulhossa ja lisää munan joukkoon kaurajuoma (tai maito) sekä öljy. Sekoita myös ne keskenään. Lisää muna-kaurajuoma-öljy seos samalla sekoittaen jauhoseoksen. Älä vatkaa takinaa vaan kääntele se lusikalla tasaiseksi.

Voitele donitsipelti erittäin hyvin. Valmiit donitsit ovat niin kuohkeita, että tässä hommassa ei kannata oikaista tai hutiloida. Täytä pellillä donitsi”kolot” puoleen väliin. Taikina riittää 12 normaalin kokoiseen donitsiin tai 48:saan mini donitsiin. Paista 200 asteessa normaalikoon donitseja 7-10 min ja minidonitseja 4-7 min.

Paistamisen jälkeen anna donitsien hetki jäähtyä pellillä. Nosta ne vielä lämpiminä varovasti vaikka lusikan avulla lautaselle jäähtymään. Kun donitsit ovat jäähtyneet kunnolla, kuorruta ne sulatetulla suklaalla tai maustetulla tomusokerilla ja lisää päälle koristeeksi vaikka nonparelleja. Anna kuorrutteen kovettua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua. Ja sitten ei muuta kuin donitsit ääntä kohti! Parhaiten donitsit säilyvät kuohkean pehmeinä jääkappissa. Pöydällä säilytettäessä ne kuivuvat tosi nopeasti.

Vinkkinä vielä, että donitsit ovat erittäin maistuvia myös pakastuksen jälkeen. Voit siis tehdä kerralla enemmän ja pakastaa osan vierasvaraksi tai vaikka vappua varten. Kuorrutus tehdään sulatettujen donitsien päälle ennen tarjoilua.

Herkullista viikonloppua!

Ansku

p.s. Donitseilla voi korvata vappumunkit!