Kaupallinen yhteistyö: Jenora Design

Oletko koskaan miettinyt onko menestyvillä ihmisillä, joku yhteinen piirre? Jotain, mikä erottaa heidät meistä muista? Nyt kerron teille salaisuuden, jonka oivaltaminen on jo avannut minulle uusia ovia kohti mielenkiintoisisa haasteita. Tässä vaiheessa kyse on vain siitä, että kehtaanko (siis rohkenenko, ei viitsinkö) jatkaa eteenpäin?

Meille suomalaisille opetetaan jo pienestä alkaen, että vaatimattomuus on hyve. Onnistumisista saa iloita, mutta rajansa kaikella. Jollekinhan saattaa tulla paha mieli.

Ulkonäköön kohdistuvat kehut taitavat olla meille kaikista haastavimpia. Olet vaivalla etsinyt ja löytänyt mieluisan vaatteen (tai minun tapauksessa ommellut). Ystäväsi kehuu sitä, niin vähätellen kerrot, että sattui vaan tulemaan tällainen vaate päälle. Jos lähtisit työpaikan kahvihuoneessa pyörähtelemään esitelläksesi sitä, saisit todennäköisesti aika oudoksuvia katseita osaksesi. Tai käyt kampaajalla ja saat ihailua uudesta hiustyylistä. Varovasti ehkä kiität ja käännät keskustelun kampaamon sisustukseen.

Opiskelumaailmassa ei paljoa huippusuorituksia hehkuteta (ei ainakaan 2000-luvun taitteessa). Mielessäsi heität kärrynpyöriä, mutta kaverille kerrot kokeen mennen ihan kivasti. Ja entäpä sitten työelämä: parempi pysyä rivityöntekijänä, muutenhan sinua voidaan pitää pyrkyrinä.

Postauksen kaikki kuvat Jenora Design

Mitä jos onnistuisimme säilyttämään lapsille ominaisen tavan ihailla itseämme ja omia saavutuksiamme? Uskaltaisimme avoimesti kertoa onnistumisista ja epäonnistumisista muille. Rohkenisimme olla se, mitä todella olemme.

Ajateellenpa esimerkiksi Donald Trumpia tai Saara Aaltoa: he molemmat ovat menestyneet, koska ovat uskaltaneet tuoda itseään esille ja tehdä omaa juttuaan, omalla tyylillään. He uskovat tekemiseensä ja sitä kautta saavat myös muut uskomaan siihen.

Vastaavia menestyjiä löytyy vaikka kuinka paljon ja yhdistävänä tekijänä on uskallus olla oma itsensä. Vain laittamalla itsensä likoon voi saavuttaa jotain suurta.

Luin viime kesänä artikkelin kehtaamisesta ja se avasi silmäni tälle asialle. Itse pyrin monesti miellyttämään muita ja ajattelen, miten tekemiseni vaikuttavat muihin. Joo, onhan se kiva, mutta enkö elä elämääni ensisijaisesti itseäni varten?

Olisko se oikeasti joltain toiselta pois, jos kehtaisin ylpeästi olla oma itseni? Näyttää maailmalle kuka olen ja mitä osaan. Ja silloin kesällä päätin, että hittovie, nyt riittää! Varmasti minusta löytyy rohkeutta näyttää kykyni. Kyllä mä kehtaan!

Kaikkia ei voi, eikä tarvitse miellyttää. Sen oppiminen on haastavaa, ainakin minulle. Tärkeänä ohjenuorana pidän kuitenkin sitä, että toisen alaspainamisen tai vähättelyn kautta ei voi omaa menestystä rakentaa.

Syksyn mittaan olenkin päässyt osalliseksi moniin ihaniin juttuihin mahtavien ihmisten kanssa. Ja mikä siihen on ollut syynä: rohkeus mennä tilanteeseen, olla oma itseni ja antaa virran viedä. Vastaanotto on lähes poikkeuksetta positiivinen, kun toisia lähestyy sydän ja mieli avoimena.

Tässä postauksessa olevat Jenora Designin Jennin ottamat kuvat ovat olleet minulle yksi askel kohti rohkeutta näyttää maailmalle kuka olen. Sitäkin tärkeämpää on ollut nähdä itse, kuka olen. Kiitos Jenni tästä yhteistyöstä! Olet opettanut minulle paljon, paljon enemmän heittäytymisestä tilanteeseen, kun ikinä pystyn takaisin antamaan. 

Rakkautta lumiseen joulukuuhun,
Ansku