Halusin kokeilla, miten keksikakku eli biscuit cake uppoaisi muksuille. Olin nimittäin havainnut, että lastenjuhlissa kovin harva syö perinteistä kakkua ja etsin vaihtoehtoa täytekakulle.  Ja keksikakkuhan maistui erittäin hyvin, kaikille!

Minusta parasta tässä kakussa on se, että kakun valmistus on helppoa ja se tehdään jo edellisenä päivänä valmiiksi. Näin varsinaisena juhlapäivänä tarvitsee hoitaa enää kakun koristelu. Koristelussa saakin sitten käyttää luovuutta ja mielikuvitusta, mikä on paras osa leivontaa.

Juhlia varten on muutenkin paljon leivottavaa ja valmisteltavaa, joten olen käyttänyt keksien tekemiseen valmista pakastetaikinaa. Jos aika riittää, voi keksit valmistaa toki itse. Googlaile siinä tapauksessa murotaikinan resepti ja valitse itsellesi sopiva. Vaihtoehtoja löytyy myös gluteenittomiin ja munattomiin murokekseihin. Tarvittavan taikinan määrä riippuu keksien koosta ja siitä montako kerrosta haluat kakkuun. Valmiista 400 g paketista saa kaksi reilun kokoista numerokeksiä.

Keksikakku eli Biscuit Cake

Aloita keksikakun valmistaminen ottamalla murotaikinat sulamaan ja leikkaamalla paperista muotti. Meillä lapset ovat halunneet lähinnä numeron, mutta muoto voi aivan yhtä hyvin olla vaikka kirjain tai mikä tahansa kuvio. Muista kuitenkin, että keksi ”turpoaa” paistettaessa, jolloin ihan pienet kuviot reunassa eivät välttämättä erotu. Ja huomioi myös tarjoilualustan koko.

Kaulitse sulaneesta murotaikinasta leivinpaperin päällä max. 1 cm paksuinen levy. Aseta muotti taikinan päälle ja leikkaa muoto veitsellä. Tee niin monta keksiä pellille kuin saat mahtumaan, mutta jätä niiden väliin tilaa, jotta eivät tartu paistaessa toisiinsa kiinni. Kerää ylimääräinen taikina ympäriltä pois. Paista keksit 200 asteessa noin 5 min taikinan paksuudesta riippuen. Laita keksit jäähtymään tasaiselle alustalle. Paista keksejä tarvitsemasi määrä. Itse suosin kolmikerroksista kakkua.

Kun kaikki keksit on paistettu ja ne ovat jäähtyneet aloita täytteen valmistaminen. Sekoita purkki vaniljarahkaa ja paketti vaniljatuorejuustoa vatkaimella huolellisesti sekaisin. (Varaan kakun tekoon aina vähintään 2 vaniljarahkaa ja 2 vaniljatuorejuustoa) Laita täyte pursotinpussiin ja pursota ensimmäinen kerros. Aseta päälle toinen keksi ja purosta täyte myös tähän kerrokseen. Toista niin monta kerrosta, kun haluat kakkuun. Aseta lopuksi viimeinen keksi päällimmäiseksi, mutta älä tee pursotusta vielä tämän päälle. Anna keksikakun olla seuraavaan päivään, jotta keksit pehmenevät leikattavaksi.

Teen keksikakun yleensä leivoslaatikkoon, jotta useamman osan kakut on helppo säilyttää jääkaapissa. Laatikoissa kakku on myös kätevä kuljettaa juhlapaikalle. Laatikon pohjalle asetettu leivinpaperin pala auttaa siirtämään valmiin kakun lopulliselle alustalle.

Juhlapäivänä  pursota päälle samaa vaniljarahka-tuorejuustoseosta, mitä välissä on. Siirrä keksikakku tarjoilualustalle ennen koristelua. Koristele kakku kukilla, karkeilla, macarons-leivoksilla, kekseillä tai mikä sopii juhlan luonteeseen ja tyyliin. Koristeet kannattaa laittaa päälle vasta vähän ennen tarjoilua, jotta ne eivät pehmene liikaa tai niistä ei irtoa väriä kuorrutteeseen.

Alla vielä muutamia tekemiäni keksikakkuja inspiraatioksi:

Halloween kakkuun tuli koristeeksi matoja, lepakoita ja pääkalloja
Pääsiäisen keksikakku

Löytyikö näistä kakuista joku sinun tyyliisi sopiva? 

Ansku