Yritän pikkuhiljaa muokata vanhoja lempparireseptejä gluteenittomiksi ja yksi suosikeistani on brownies. Maku on kohdallaan, mutta koostumuksen vuoksi annetaan tälle lisänimi: melkein.

Brownies

  • 200 g margariinia/rasvaa
  • 100 g tummaa suklaata
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl (kookos)sokeria
  • 1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 0,5 dl (raaka)kaakaojauhetta
  • 1 dl hasselpähkinärouhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sulata rasva ja sokeri miedolla lämmöllä kattilassa. Käytä riittävän suurta kattilaa, niin saat tehtyä koko taikinan samassa astiassa.

Anna seoksen jäähtyä hetki. Lisää joukkoon kuivat aineet ja munat. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.

Paista 20-30 min, vuoan koosta eli taikina kerroksen paksuudesta riippuen. Minä olen käyttänyt tässä noin 25 cm x 33 cm kokoista vuokaa.

Heti tuoreeltaan brownies maistuu taivaallisen hyvälle jäätelön kanssa. 

Ansku