Kylläpä pari viikkoa vierähti nopeasti. Nyt Mollan pennut alkavat olla jo kolme viikkoa vanhoja. Kriittinen kahden viikon ikä on siis ylitetty.

Viime viikko olikin tapahtumia täynnä. Kissanpojat saivat kutsumanimet, joten saanko esitellä: Pate ja Kake. Ketkä lie ollut esikuvina, sitä voi jokainen itse arvailla. Lisäksi heidän silmät aukesivat vihdoinkin vajaan kahden viikon iässä viime torstaina. Tämän myötä maailma aukeni pienille kissoille aivan uudella tavalla. Pikkuhiljaa ympäristö alkaa hahmottumaan heille. Molemmat reagoivat jo hyvin, kun heitä menee tervehtimään. Molla on silti edelleen suojelevainen vauvojaan kohtaan.

Pate syntyi ensimmäisenä ja on vähän isompi
Kaikki postauksen kuvat Tuija Huuhtanen
Kake kirii isoveljen painoa kiinni, vaikka onkin vielä vähän pienempi

Ruoka maistuu pojille ja he kasvavat huimaa vauhtia. Syntymäpaino reilu 90 g on yli kolminkertaistunut. Tällä hetkellä painoa on jo 300 g. Kuvistakin näkee, että ovat kasvaneet tosi paljon. Kovia ovat myös juttelemaan aivan kuten Molla äiti ja meidän Mairekin.

Molla ei malttanut antaa ottaa pennuista kuvia rauhassa. Hän avasi oven ja tuli tarkastamaan, mitä Tuija poikien kanssa puuhaa. Ovien aukominen onkin taito, minkä myös Maire on oppinut aivan itse.

Pari viikkoa sitten oli vielä epävarmaa tuleeko Pate tai Kake saamaan kodin meiltä. Kuten silloin kerroin, olen asunut vain tyttö kissojen kanssa. Tästä syystä halusimme odottaa syntyisikö toiseen pentueeseen tyttökissaa. Ja kyllähän niitä syntyikin, kolme kappaletta. Olin ehtinyt jo asennoitua, että Mairelle tulisi kaveriksi poikakissa. Nyt, kun tarjolla onkin tyttö, niin piti lähteä miettimään asiaa uudelleen.

Meidän aiempien tyttökissojen vuoksi tyttö tuntuu helpommalta ja voisiko sanoa turvallisemmalta vaihtoehdolta. Etenkin korattytön luonne on tuttu hyvässä ja pahassa. Temperamenttia ja vauhtia Mairelta nimittäin löytyy, mutta se ei meitä haitta. Itse, samoin kuin mieheni, olemme tottuneet narttumaisuuteen.

On ne vaan niin söpöjä

Palataan asiaan taas parin viikon päästä. Mielenkiinnolla odotan, mitä kaikkea ehtii taas kahdessa viikossa tapahtua.

Ansku