Kaupallinen yhteistyö: Lumoamo

Peilistä katsoo takaisin vuoden päästä neljäkymmentä täyttävä nainen. Vuodet ovat jättäneet jälkensä kasvoihin ja vartaloon. Ensimmäisenä erottuvat rypyt silmien ympärillä ja muutoinkin kasvoissa. Ne kertovat pienistä sekä suurista ilon ja onnen hetkistä, mitä elämä on tuonut tullessaan.

Meidän jokaisen keho
kertoo tarinan.

Kasvojen rypyt eivät ole ainoita merkkejä eletyistä päivistä. Näkyvimpänä ovat vatsalla olevat arvet. Arvet joita ei tarvitse enää piilotella tai häpeillä. Ne ovat muistoja elämän tärkeimmistä hetkistä ja ihmisistä. Ne ovat jälkiä, joita ei haluta pyyhkiä pois tai unohtaa. Ne kertovat ihmiskehon suurenmoisesta kyvystä venyä äärimmilleen.

Meidän jokaisen keho kertoo tarinan. Tarinan siitä, millaisten koettelemusten ja riemujen läpi se on kulkenut tähän hetkeen. Sen ei tarvitse olla tämän päivän ihanteiden mukainen, jotta sen voi hyväksyä. Ole kiitollinen vartalollesi, että se on antanut sinulle mahdollisuuden kokea tämä päivä vaikka se ei olisi täysin ehjä tai terve.

Minulle on tullut rauha
oman vartaloni suhteen.

Jos koet, että haluat parantaa kehosi hyvinvointia, tee se itsesi vuoksi. Älä sen takia, mitä muut sinusta puhuvat tai ajattelevat. Älä siksi, että mahtuisit yhteiskunnan asettamaan muottiin. Tee se sen vuoksi, että kehosi jaksaisi kuljettaa sinua eteenpäin tulevinakin päivinä.

Mikäli sinulla on lapsia, muista myös se millaisen esimerkin annat heille. Puhutko omasta vartalostasi kunnioittavasti ja rakastavasti, vaikka et kokisikaan sitä täydelliseksi? Pystytkö toimimaan esikuvana, jotta lapsi ei oppisi pienestä alkaen kritisoimaan omaa kehoaan tai vertaamaan sitä muihin? Näytä mallia myös ”virheiden” hyväksymiselle.

Lumoamon Henriikka sai houkuteltua minut mukaan boudoir-kuvaukseen (voit lukea valmistautumisesta ja kuvauspäivän tunnelmista tarkemmin täältä) ja olen siitä hänelle ikuisesti kiitollinen. Ennen tätä uskomatonta ja unohtumatonta kokemusta en olisi voinut edes villeimmissä kuvitelmissani ajatella julkaisevani tässä postauksessa olevien kuvien kaltaisia otoksia missään. Kokemus ja kuvat avasivat kuitenkin silmäni.

Minulle on tullut rauha oman vartaloni suhteen. Kehoni ei ole yleisen näkemyksen mukaan täydellinen, mutta minulle se on sitä jo nyt. Liikun ja pyrin elämään terveellisesti, koska haluan voida hyvin. Haluan myös parantaa kuntoani, jotta jaksaisin tulevaisuudessakin. En siksi, että näyttäisin erilaiselta. En myöskään muiden ihmisten mielipiteiden vuoksi.

”Sulla on ihanan pehmeä maha.”

Joku voisikin loukkaantua lapsen viattomasta kommentista taputellessaan äidin vatsamakkaroita: Sulla on ihanan pehmeä maha. No, niin on! Haluan olla äiti, joka hyväksyy itsensä ja näin toimii esikuvana omille lapsilleen. Yritän myös opettaa heitä hyväksymään muut sellaisena kuin he ovat.

Jos haluat muutosta mieti, onko sinun tavoiteesi mahdollisimman alhainen rasvaprosentti? Vai haluatko olla kenties pari vaatekokoa pienempi kuin tällä hetkellä? Kumpikin on ihan yhtä oikein kunhan syyt sen taustalla ovat kohdallaan. Ja muista miettiä millä asenteella kuljet kohti tavoitettasi. Kuritatko kehoasi näännyttämällä sen vai teetkö matkasi lempeästi, itseäsi rakastaen? Minä etenen höpsöttelyhetkien siivittämänä vatsamakkaroita taputellen lapsen kanssa ennen nukkumaan menoa.

Onko boudoir-kuvaus ollut salainen haaveesi?

Jos olet haaveillut boudoir-kuvauksesta, niin ota rohkeasti yhteyttä Henriikkaan. Laita viestiä osoitteeseen henriikka(at)lumoamo.fi, niin pääsette sopimaan juuri sinun näköiset kuvaukset. Lumoamon palvelut löytyvät Jyväskylästä, Helsingistä ja Kuopiosta.

Ihanan aurinkoista viikonloppua ja muistakaa arvostaa kaunista vartaloanne!

Ansku