Suoraan puusta poimitut omenat ovat tällä hetkellä lähes jokapäiväistä herkkua. Sellaisenaan syötyjen omenoiden lisäksi niistä tulee leivottua paljon. Tällä reseptillä tehty omenapiirakka on nopea valmistaa eikä edes vatkainta tarvita. Lähes aina kun tarjoan tätä, niin joku pyytää reseptiä, joten tässä se nyt olisi teille kaikille.

Omenapiirakka

  • 6 dl piimää (laktoositonta)
  • ¾ dl rypsiöljyä
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • omenoita
  • kanelisokeria

Sekoita kaikki muut ainekset omenoita lukuun ottamatta tasaiseksi taikinaksi kulhossa. Taikina kaadetaan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Leikkaa omenoista siivuja. Tarvittavien omenoiden määrä riippuu omenoiden koosta sekä siivujen paksuudesta. Laita omenasta leikatut siivut taikinan päälle (myös tuoreet tai pakastetut puolukat sopivat oikein hyvin). Lopuksi omenoiden päälle ripotellaan kanelisokeria.

Piirakka paistetaan 200 asteessa noin 20–30 min, riippuen piirakan paksuudesta. Tarkista kypsyys puutikulla. Jos taikina tarttuu tikkuun, on piirakka vielä raakaa. Jos taikina puolestaan ei tartu tikkuun, voit ottaa piirakan uunista.

Parasta omenapiirakka on vähän lämpimänä vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa, seurana gyokuro teetä. Hyviä herkkuhetkiä!

Ansku