Mämmi on suurta herkkuani. Aloitan sen syömisen jo alkuvuodesta. Mämmikakkua tulee kuitenkin tehtyä vain pääsiäisenä. Tämä nopeasti valmistuva kakku on helppo tehdä gluteenittomana ja/tai maidottomana valitsemalla raaka-aineet itselle sopiviksi. Paistoaikaa lyhentämällä saat tehtyä samalla reseptillä suussa sulavan mämmimutakakun.

Mämmikakku

  • 5 kananmunaa
  • 250 g mämmiä
  • 150 g tummaa suklaata

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen ja vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija n. 23 cm) leivinpaperilla. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita mämmi sulan suklaan sekaan.

Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Laita valkuaiset vatkauskulhoon ja lisää joukkoon hyppysellinen suolaa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Riko keltuaisten rakenne ja sekoita ne mämmi-suklaaseokseen. Lisää mämmi-suklaa-keltuaismassa valkuaisvaahtoon ja kääntele taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. (Jos sinulla ei ole irtopohjavuokaa voit painella leivinpaperin tavallisen vuoan pohjalle.) Paista n. 15 min uunin keskitasolla.

HUOM! Jos lyhennät paistoaikaa saadaksesi mämmimutakakun, niin älä irrota leivinpaperia pohjasta. Nosta mutakakku leivinpaperin päällä suoraan tarjoilualustalle.

Minusta mämmikakku on parasta jäähtyneenä vaniljakastikkeen kanssa ja mutakakkuversio vähän lämpimänä.

Aurinkoista ja rentouttavaa pääsiäistä!

Ansku