Maistuisiko pinaattiletut? Yllättävän moni tuttuni ei ole tehnyt itse pinaattilettuja vaikka niiden valmistaminen on tosi helppoa. Aivan yhtä helppoa kuin tavallisten lettujen. Tiesitkö, että pinaattiletut ovat meidän lasten lempiruokaa? Tai, että en ole koskaan ostanut kaupasta valmiita pinaattilettuja?

Minulla on yleensä tapana tehdä kerralla taikinaa 1,5 kertainen määrä ja otan 1/3 erilleen ennen pinaatin lisäämistä. Näin saa kätevästi ruoaksi pinaattilettuja ja jälkkäriksi tavallisia lettuja.

Pinaattiletut:

  • 150 g pakastepinaattia tai yksi pussi babypinaattia
  • 2 kananmunaa
  • 0,5 l maitoa tai kaurajuomaa
  • 1,5 dl ruisjauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 dl öljyä

Saat pinaattiletuista gluteenittomia, kun korvaa jauhot 1 dl:lla tattarijauhoja ja 1 dl:lla tattarileseitä.

Sulata pakastepinaatti tai hienonna babypinaatti ihan pieneksi silpuksi. Riko kananmunien rakenne kulhossa ja lisää maito tai kaurajuoma. Sekoita joukkoon jauhot ja suola sekä lopuksi öljy ja sulatettu pinaatti. Anna taikinan turvota noin 15-20 min.

Paista pinaattiletut voissa/rasvassa lettupannulla ja tarjoile puolukoiden kanssa. Minä pidän jäisistä kokonaisista puolukoista, mutta aivan yhtä hyvin voi tehdä myös puolukkahillon lettujen kera.

Ansku

p.s. 23.1.2019 julkaistussa Keskisuomalaisesta löytyy taustoja minusta ja resepteistäni, lehden verkkojulkaisuun pääset tästä.