Aiemmista maalausprojekteista oli jäänyt yli pinkkiä ja vaaleanpunaista liitutaulumaalia. Viimeisinä lomapäivinä, kun oltiin pienimmän kanssa kahdestaan kotona, päätettiin tarttua telaan ja maalata yksi lastenhuoneen seinä kokonaan liitutauluksi. Neidin toiveena oli saada myös pilviä sängyn lähettyville aivan, kuten isosiskollakin on.

Meidän kaikki seinät on rakennusvaiheessa maalattu Tikkurilan Symphony värikartan J503 (jääruusu) sävyllä. Nyt käytetyt maalit olivat liitutaulumaaleja, jotka voidaan sävyttää. Väreiksi oli valikoitunut saman värikartan H336 (leivos) pilviin sekä L336 koko seinän kokoiseksi liitutauluksi.

Lapsi oli aivan onnessaan, kun sai maalata seinää ihan itse. Pilvet hahmottelin maalarinteippirullaa apuna käyttäen ja maalasin ne ilman teippailuja pensselillä. Kahden pilven jälkeen tuli toive vielä yhdelle pienelle pilvelle ja olihan se sitten tehtävä. Rakastan näitä meidän maalattavia seiniä, kun ilmeen muuttaminen on niin helppoa. Kaupasta vaan uusi maalipurkki, kun haluaa vaihtelua.

Liitutaulumaalin tulee antaa kuivua pari viikkoa ennen, kun siihen voi alkaa piirtelemään. Onneksi siskon huoneessa pääsee toteuttamaan taiteellista inspiraatiota siihen saakka.

Huoneessa olevan tiipiin olen ommellut lapsille leikkeihin jo pari vuotta sitten. Lasten lisäksi kissat tykkäävät olla siellä ja hyökkäillä ohi kulkevien jalkoihin. Viirin tein tiipiin ylijäämäkankista ja kanttinauhasta. Se toimii hyvin myös synttärieden koristeena.

Olen tykännyt tehdä lapsille sängyn kokoisen päiväpeiton, jotta petaaminen olisi aamuisin mahdollisimman helppoa. Tämän myötä kaikki lapset ovatkin oppineet aika pienestä pitäen petaamaan oman sänkynsä. Ikealla oli joskus tällainen ihana pussilakana. Sisällä on vanu ja pussilakana on ommeltu sopivan kokoiseksi. Päälle on tehty muutamia tikkauksia, jotta täytevanu pysyy paikoillaan. Itse pidän tärkeänä sitä, että mahdollisimman monet lastenhuoneen tekstiilit pystyy pesemään 60 asteessa ja tämän päiväpeiton todella pystyy.

Nukkekoti on ollut puun värinen ja se on maalattu unelmataloni väriseksi. Nukkekodin alla on pyörillä varustettu levy, jotta sen siirtely leikkejä varten olisi helppoa. Huoneen maton olen kutonut joskus nuoruudessa ja se on kulkenut sisustuksen väripilkkuna siitä asti. Yllättävän hyvin siinä on säilynyt värit vuosien saatossa.

On ihanaa huomata lasten arvostavan itse tehtyjä juttuja monesti enemmän, kun kaupan valmiita tuotteita.

Lastenhuone on tarkoitettu leikkiä varten, joten minusta se saa olla inspiroiva ja lapsen näköinen. Tietysti tulee muistaa, että liika levottomuus ei ole hyvä, jos samassa tilassa pitää pystyä nukkumaan. Itse olen neidin kanssa tyytyväinen lopputulokseen. Aiemmin hyvin vaalea lastenhuone sai väriä ja se piristi kokonaisuutta. Kuvat eivät edes kerro koko totuutta ja pinkin seinän sävy muuttuu kauniisti auringon valon mukaan. Mitäs tykkäät tästä leikki-ikäisen neidin huoneesta ja kiinnostaisiko päästä tutustumaan koululaisten värikkäisiin huoneisiin?

Ansku