Minä rakastan suklaata. Enkä varmasti ole ainoa. Tämä suklaavanukas ei sisällä lisättyä sokeria, eläinperäisiä tuotteita eikä gluteenia. Siksi haluan tarjota teille oman reseptini, jolla voitte herkutella hyvällä omallatunnolla.

Kaupan suklaavanukkaat sisältävät paljon sokeria ja eivät ole laktoosittomia, joten en niitä ole lapsilleni ostanut. Välillä he niitä pyytävät, joten päätin tehdä itse terveellisen version. No okei, myönnetään, en ajatellut pelkästään lapsia tätä tehdessä. 😉 Minusta on ihanaa joskus iltaisin istahtaa alas, kun lapset jo nukkuvat ja herkutella salaa!

Viime talvena kaivelin kaappeja ja lähdin liikkeelle niistä raaka-aineista, mitä kaapista löytyi. Olin juuri löytänyt tuoreet taatelit ja ihastunut niiden makuun.

Edellisellä blenderilla rakenne ei ollut niin hienon silkkistä kuin uudella. Osa lapsistamme ei karkeammasta rakenteesta pitäneet niin paljoa ja ovat alkaneet syömään enemmän tätä vasta tämän syksyn aikana. Täytyy kyllä sanoa, että hienompi rakenteinen suklaavanukas on minustakin parempaa. Vaikka kyllä se hyvältä maistui rakeisempanakin.

Suklaavanukas

  • 12 taatelia (tuoretta)
  • 2 avokadoa
  • 1 banaani
  • 3 rkl raakakaakaojauhetta
  • 1 vaniljatangon siemenet
  • n. ¼ dl mantelimaitoa

Poista taateleista ja avokadoista siemenet. Laita taatelit, avokado, banaani, raakakaakaojauhe, vaniljan siemenet ja vähän mantelimaitoa tehosekoittimeen (tai käytä sauvasekoitinta). Sekoita tasaiseksi ja lisää maitoa pikkuhiljaa, jotta saat koostumuksesta mieluisan. Massa on alkuun tahmeaa ja vaikeasti sekoittuvaa, joten todennäköisesti joudut kaapimaan kulhon reunoilta sitä aika ajoin. Muista, että et rasita konetta liikaa. Vaiva palkitaan kyllä pian. Kun koostumus on mieluisaa, tarkista maku.

Meidän perheessä tämä on tällaisenaan suurta herkkua. Joskus kannattaa kuitenkin kokeilla lisätä ripaus kanelia ja kardemummaa. Ai, että minä pidän suklaan, kanelin ja kardemumman yhdistelmästä. Se on vastustamaton! Pieni määrä chiliä antaa myös ihanasti makua. Rohkeasti vaan kokeilemaan omia lempimausteita.

Yleensä vanukas syödään heti, mutta joskus teen illalla annoksen valmiiksi odottamaan seuraavaa päivää. Parasta suklaavanukas on nimittäin jääkaappikylmänä!

Valmiina jääkaappiin, joten näpit irti vielä!

Alkuun jo mainitsin, että tämä sopii monille erikoisruokavaliota noudattavalle. Jos vieraaksi on tulossa maito- tai muna-allerginen, keliakiaa sairastava, vegaani tai muutoin valkoista sokeria välttävä voit aivan hyvin tarjoilla tätä heille. Eikä itselle tai omalle perheelle tarvitse syöttää turhaa E-koodeja tai muita epäterveellisiä aineita.

Herkuttelu voi tehdä hyvää niin mielelle kuin keholle! 

Ansku