Pikku hiljaa lasten kasvaessa lelut saavat väistyä huoneesta. Teinin huoneen sisustus eroaa aika lailla leikki-ikäisen huoneesta ja minusta sisustamisesta tulee helpompaa. Tavaramäärä vähenee, tai hetkinen, ei se ehkä vähene, mutta muuttuu. Enemmän tilaa vievät lelut ovat vaihtuneet meillä käsityö- ja askartelutarvikkeiksi. Hyllyt täyttyvät kirjoista pehmolelujen sijaan, joten siivoamisestakin tulee helpompaa.

Olen antanut lasten itse valita tehosteseinien värit. Teini tykästyi meillä jo valmiiksi olleen verhon sävyihin ja sen pohjalta valittiin seinän sävy H370 Tikkurilan värikartasta. Vaaleanpunainen liitutaulu (myös Tikkurilan värikartan H336) oli jo aiemmin maalattu huoneeseen. Se on ollut ahkerassa käytössä vuosia ja oli jo paikoin vähän kulunut. Samassa yhteydessä siis maalattiin uusi kerros liitutaulumaalia (jota oli vielä jäljellä). Kaikkien muiden seinien valkoinen sävy on J503 (jääruusu).

Pidän ohuista verhoista. Tästä syystä olen monesti ommellut verhot kauniista pussilakanasta. Tämä tulee myös edullisemmaksi kuin ostaa kaksi valmista verhoa tai vastaava määrä kangasta metrihinnalla. Nämä verhot on tehty useampi vuosi sitten Vallilan pussilakanasta.

Kuten kuvista näkyy, niin kissat viihtyvät päivisin erityisen paljon tässä huoneessa. Niille on tehty raapimispuu pöydän jalkaan ja tuolin alla on pesä. Molemmat kissojen tarvikkeet on ostettu Ikeasta.

Sängystä on poistettu jalat teinin toiveiden mukaisesti. Muistan, että olen itsekin jossain vaiheessa teini-ikää nukkunut vastaavasti lattiatasolla.

Teinin huoneen sisustus saa mielestäni olla selkeä, mutta nuoren omaa persoonaa kuvastava. On tärkeää kuunnella nuoren toiveita sisustuksen suhteen, jotta huoneessa on hyvä ja viihtyisä olla hänen, joka siellä eniten aikaa viettää. Oleellista on myös se, että tavaroilla on oma paikkansa, jotta huone on helppo pitää siistinä. Siellä, kun tulee läksyjen sekä muiden puuhien ohella myös nukkua ja rentoutua.

Rakastan seinien maalaamista! On mahtavaa, kun voi niin helposti ja pienellä vaivalla muuttaa tilan ilmettä. Tästä syystä en ole halunnut meille mihinkään tapettia, koska sen vaihtaminen ei olekaan ihan niin helppoa ja nopeaa. Maalilla uskallan kokeilla voimakkaitakin sävyjä, kuten nuorimman lapseni huoneessa. Siitä voit käydä lukemassa tarkemmin tästä.

Loppuun täytyy todeta, että seinä on maalattu jo viime kesänä. Ei kuitenkaan tullut silloin kuvattua huonetta, joten näin pimeään aikaan vuodesta ei oikein onnistunut nämä kuvat. Pahoittelut tästä!

Käytätkö värejä sisustuksessa vai pidätkö enemmän hillityistä sävyistä?

Ansku