Oletko pysähtynyt miettimään, miksi on aina niin kiire? Olisi ihana tavata ystäviä ja sukulaisia useammin, mutta kalenteri on täynnä monta viikkoa eteenpäin. Töiden jälkeen pitäisi saada ruoka tehtyä nopeasti, kun on ehdittävä harrastuksiin, omiin tai kuljettamaan lapsia.

Monet isovanhemmat haluavat viettää paljon aikaa lastenlasten kanssa, koska eivät ole aikanaan olleet riittävästi omien lastensa kanssa. Pitäisikö meidän lukea rivien välistä ja oivaltaa jotain tärkeää heidän kokemuksistaan? Tässä ja nyt, ei vasta vuosien päästä. Ymmärtää olla läsnä arjessa, että ei tarvitsisi myöhemmin katua sitä.

Olen pyrkinyt pitämään arjen kiireettömänä, mutta arvatkaapas mitä? Ei se sitä ole ollut pitkiin aikoihin. Olen tosin taitavasti uskotellut itselleni niin. Se aika on vain muisto, kun illat olivat renota elelyä kotosalla.

Viime viikolla pysähdyin miettimään asiaa tarkemmin. Ymmärsin, että olen aivan liikaa poissa lasten arjesta. Ja kuitenkin samaan aikaan pidän heidän kanssa vietettyä aikaa tällä hetkellä elämäni tärkeimpänä asiana. Asiana jota en voi enää myöhemmin muuttaa tai korjata. Nyt lapset vielä viihtyvät kotona ja meidän vanhempien seurassa. Kohta tilanne on jo aivan toinen.

Työ ja opiskelu vievät ison osan ajasta. Lisäksi on vielä harrastukset. Olen siis aivan itse luonut kiireen elämääni ja siksi laiminlyönyt rakkaimpiani. Ja vaikka he eivät asiaa kokisi samalla tavalla, niin itse en ole tyytyväinen tilanteeseen. Olisiko siis aika laittaa asiat tärkeysjärjestykseen?

Toiveet ja tavoitteet muuttuvat ja se on ihan okei. Parempi itsetuntemus on saanut heräämään tilanteeseen ennen, kun se on aiheuttanut isompaa ongelmaa tai stressiä. Nyt käyn sisäistä keskustelua, miten jatkan tästä eteenpäin.

Onneksi sisäistä keskustelua ei tarvitse käydä ilman hyviä apuvälineitä. Unelmana minä -verkkovalmennus antoi nimittäin alkuvuodesta hyvät eväät löytää vastaukset ja oikean tien. Uskon sen löytyvän jopa helpommin, kun aiemmin. Minulla on mahdollisuus päättää ja vaikuttaa asiaan. Asiat eivät vain tapahdu minulle. Kaikki tapahtuu minua varten. Se on ollut mottoni jo pidemmän aikaa.

Unelmat ovat toteuttamista varten ja itse voi tehdä töitä niiden saavuttamiseksi. Kannattaa käyttää hetki aikaa ja miettiä mihin suuntaan elämä on menossa. Mikä on juuri sinun tavoite? Minkä unelman haluaisit toteuttaa? Ota askel kohti unelmaasi ja ole oman onnesi seppä!

Ansku