Tiedättekö sen tietyn vihreän sävyn koivuissa, kun hiirenkorvat ovat kasvaneet jo vähän isommiksi. Tämä vihreä salaatti on saanut inspiraation tuosta alkukesän kauniista värimaailmasta.

Salaattiin raikkautta antavat vihreät hedelmät. Niitä ei ehkä heti tulisi ajatelleeksi hyviksi ja maukkaiksi raaka-aineiksi salaattiin. Raikkautensa ansiosta tämä maistuu niin piknikillä kuin juhlapöydässä.

Vihreä salaatti

  • jääsalaattia
  • kurkkua
  • kiiviä
  • vihreitä rypäleitä
  • avokadoa
  • sitruunaa

Raaka-aineiden määrät voit valita itse sen mukaan, kuinka monta on syömässä ja mistä erityisesti pidät. Itse käytän yhden jääsalaattipussin kanssa puolikkaan kurkun, pari kiiviä, muutaman kourallisen viinirypäleitä ja yhden avokadon.

Revi, pilko tai paloittele kaikki muut raaka-aineet kulhoon paitsi sitruuna.

Avokado kannattaa laittaa viimeisenä, että se ei ehdi tummua. Ja jos teet salaatin valmiiksi esim. ennen vieraiden tuloa, lisää avokado juuri ennen tarjoilua. Kun olet lisännyt avokadopalat salaattiin purista puolikkaasta sitruunasta mehua niiden päälle. Näin ne eivät tummu niin nopeasti, ja sitruuna antaa ihanan pirteyden salaatille.

Sitten vihreä salaatti olisikin valmis nautittavaksi. Jokainen voi lisätä vielä omaan annokseen oliiviöljyä, balsamicoa ja sormisuolaa halutessaan. Kannattaa ainakin kokeilla. Itse en niinkään suolaa laita, mutta puolisoni ja monet vieraat ovat siitä pitäneet.

Tätä onkin hyvä syödä, nyt kun vielä odotellaan luonnon vihertymistä.

Ansku